ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: Οι 5.000 αστυνομικοί και το απροσπέλαστο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ 2016: Οι 5.000 αστυνομικοί και το απροσπέλαστο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου έχουν τεθεί σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Από τις 14:00 το μεσημέρι κλειστό είναι όλο το κέντρο, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις των συνδικάτων πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σε αστυνομικό κλοιό

Την ίδια ώρα η αστυνομία αναπτύσσει το δικό της επιχειρησιακό σχέδιο με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις πορείες στην πόλη.

Οι αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία της πόλης, αλλά κατά κύριο λόγο κοντά στο Βελλίδειο, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης, και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία ξεκίνησε να στήνει φραγμούς με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το Βελλίδειο προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Οι επιτελείς αξιωματικοί θα συντονίζουν την επιχείρηση από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ που λειτουργεί και φέτος στο κεντρικό αστυνομικό κτίριο, στην οδό Μοναστηρίου.

Κέντρο ερμητικά κλειστό

Η στάθμευση σε πάρα πολλά σημεία του κέντρου έχει ήδη απαγορευθεί από χθες, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
-Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
-Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
-Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της.
-Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της.
-Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
-Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
-Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
-Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
-Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
-Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.
-Καυτανζόγλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία, Αγίας Σοφίας και στη Λ.Νίκης.

Η αστυνομία διευκρινίζει ότι μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ