ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: οι σκληροί του...Μαϊάμι

ΔΕΘ 2016: οι σκληροί του...Μαϊάμι

Οι σκληροί του... βορρά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης γευμάτισαν το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό στην ψαροταβέρνα «Μαϊάμι».

Το ...μενού είχε πολλά!

Οι δύο βορειοελλαδίτες δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Έτσι στο τραπέζι εκτός από τους μεζέδες ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μια γεύση και από τα προβλήματα της περιοχής.

voria1

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το VORIA.GR ο κύριος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα του προσφυγικού, την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων υποδομής στην Κεντρική Μακεδονία, την καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και τα Υπουργεία, ενώ ζήτησε και την παραμονή της βάσης των Καναντέρ στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έφτασε πρώτος στο εστιατόριο. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε για ακόμη μια φορά την αντίθεση του για την δημιουργία γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι έθεσε υπ όψιν του κύριου Τσίπρα τα που ζητήματα που έχουν ανακύψει με τον ΟΑΣΘ και τον ΟΛΘ.

Πληροφορίες για το αν το γεύμα ήταν σε καλό κλίμα δεν υπάρχουν πάντως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας «Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε την αποφασιστικότητα ούτε και την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, το γνωρίζουμε πλέον όλοι. [..]Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Στο γεύμα με τον πρωθυπουργό ήταν επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, οι υπουργοί, Αλέκος Φλαμπουράρης και Παναγιώτης Κουρουμπλής και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ