Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ κατηγορείται για απάτη άνω του ενός εκατ. ευρώ
Για απάτη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ κατηγορείται Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ.
Η υπάλληλος «πιάστηκε» σε τυχαίο έλεγχο των υπηρεσιών του ΟΗΕ, καθώς όπως διαπιστώθηκε έφτιαχνε εξοδολόγια με πλαστά παραστατικά, την περίοδο 2014-2021 με αποτέλεσμα να ζημιώσει τον Οργανισμό με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Την υπόθεση εξιχνίασαν οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος της υπαλλήλου για τα κακουργήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.
Μετά από την αναφορά του ΟΗΕ στις εισαγγελικές αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχικά διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που δήλωσε αναρμόδια και ο φάκελος της υπόθεσης κατέληξε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη, ο οποίος κάλεσε την υπάλληλο να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου.
Από την πλευρά της, η υπάλληλος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία και έκανε λόγο για ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου, ισχυριζόμενη πως έπεσε θύμα των ανωτέρων της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: 915 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας
ΟΗΕ: Στους 200 χιλιάδες οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν επιστρέψει στη χώρα τους
Γαλλία: Δύο βρέφη βρέθηκαν νεκρά μέσα σε καταψύκτη - Συνελήφθη 50χρονη μητέρα
17:17
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη
17:08
Αυτός είναι ο κινέζος «Στίβεν» που στρατολόγησε τον σμήναρχο κατάσκοπο
17:01
Η ICE αποσύρεται από την Μινεσότα - Τι ανέφερε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τα συνοριακά θέματα
16:57