ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: Χωρίς επεισόδια έληξε η πορεία προς το Βελλίδειο

ΔΕΘ 2016: Χωρίς επεισόδια έληξε η πορεία προς το Βελλίδειο
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πορεία συνδικάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση το Βελλίδειο Ίδρυμα.

Περίπου 15.000 διαδηλωτές, σε ειρηνικό κλίμα, διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των μέτρων για την εργασία και την οικονομία. Ανάμεσά τους βρέθηκαν πολιτικοί, όπως ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επί ποδός ήταν τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί που είχαν ως κύριο στόχο την αποτροπή επεισοδίων αλλά και να μην φτάσουν οι διαδηλωτές στο Βελλίδειο Ίδρυμα, όπου εγκαινίασε ο πρωθυπουργός τη ΔΕΘ.

Από το πρωί του Σαββάτου, το κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν απροσπέλαστο καθώς είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους, ενώ κοντά στο πάρκο της ΧΑΝΘ και σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται κλούβες της ΕΛΑΣ και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα κατά τις προσυγκεντρώσεις οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ αρκετοί από αυτούς δήλωναν πως αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ