Ηράκλειο: Επίθεση κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου
Περιπολικό της αστυνομίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EurokinissiΑπρόκλητη επίθεση από τέσσερα άτομα δέχθηκε, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου 2025, στο κέντρο του Ηρακλείου, πλήρωμα απορριμματοφόρου.
Οι τρεις εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν υπηρεσία στο πάρκο Θεοτοκόπουλου για την αποκομιδή απορριμμάτων με ραντεβού και δέχθηκαν επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Τα τέσσερα άτομα κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν με ξύλα εναντίον των εργαζομένων τραυματίζοντας ελαφρά τον οδηγό, πριν προλάβει μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να μπει μέσα στο όχημα για να αποφύγει τα χειρότερα. Περίοικοι που αντελήφθησαν την επίθεση επενέβησαν με αποτέλεσμα τα τέσσερα άτομα να τραπούν σε φυγή, αλλά να εντοπιστούν λίγο αργότερα από την ΕΛΑΣ και να προσαχθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Η δημοτική Αρχή Ηρακλείου καταδίκασε την επίθεση, ενώ, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος, Αλέξης Καλοκαιρινός, τόνισε: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτήν την αναίτια επίθεση εναντίων εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου μας, την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Όλοι οι εργαζόμενοί μας, ανεξαρτήτως τμήματος και θέσης, έχουν την αμέριστη υποστήριξη της δημοτικής Αρχής. Γι' αυτό και σκοπεύουμε να κινηθούμε και νομικά, έχω μάλιστα δώσει ήδη σχετική εντολή στη Νομική μας Υπηρεσία για να προχωρήσει τη διαδικασία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 79χρονος για το αιματηρό επεισόδιο στις Μαλάδες
Πολιτική Προστασία: Κρίσιμος παράγοντας τα καθαρά οικόπεδα σε πυρκαγιές κοντά σε οικισμούς
23:15
Εντοπίστηκαν πάνω από 10,5 κιλά κάνναβης σε πλοίο για τα Δωδεκάνησα
23:13
Ο πρίγκιπας Χάρι θα πάει στο Λονδίνο χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν και τα παιδιά τους
23:02
Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Εκκενώθηκε το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων - Πυροσβέστες στο νοσοκομείο
23:01