Σεισμολογικό σταθμό αποκτά το Χαλάνδρι μετά τις συνεχείς δονήσεις του τελευταίου διαστήματος
Ένα σύγχρονο σεισμολογικό σταθμό καταγραφής απέκτησε το Χαλάνδρι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στον «απόηχο» των απανωτών δονήσεων που «ταρακούνησαν» την περιοχή πριν λίγες εβδομάδες.
Ο σταθμός τοποθετήθηκε σε χώρο του Δήμου και στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, καθ’ όλο το 24ωρο. Όπως εξηγεί ο δήμος σε ανακοίνωσή του, «ήδη, συνεισφέρει ουσιαστικά, στον ακριβή προσδιορισμό των επικέντρων των μικροσεισμών που έγιναν πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου».
Η εγκατάσταση του σταθμού έγινε στο πλαίσιο της αναβάθμισης και πύκνωσης του σεισμολογικού δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, που θα επιτρέψει την εφαρμογή των τελευταίων τεχνολογιών αντισεισμικής προστασίας στην περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Οι σεισμικές δονήσεις που είχαν σημειωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου είχαν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως «οι διαδοχικές δονήσεις οφείλονται σε ένα μικρό ρήγμα στην περιοχή που ενεργοποιείται ανά περιόδους, το οποίο, όμως, δεν εκτιμάται ότι θα δώσει μεγαλύτερους σεισμούς».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λέκκας στο CNN Greece για σεισμούς στην Αττική: Δεν ανησυχούμε - Μικρού μεγέθους όσοι ακολουθήσουν
Η Ταϊβάν ανακοίνωσε περιορισμούς στις πτήσεις που εισέρχονται στο FIR της Τάιπεϊ
08:21
Το μέλλον των χιονοδρομικών της Ελλάδας... χωρίς το χιόνι: Ένας αργός θάνατος και οι εναλλακτικές
08:10
Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία καλεί σε εκκένωση της περιοχής Μουκάλα στην Υεμένη
08:08
Λαβρόφ σε Δύση για την Ουκρανία: Θα πρέπει να αποδεχθεί τις «νέες εδαφικές πραγματικότητες»
08:03