Κως: Συνελήφθησαν δύο διακινητές προσφύγων από το Λιμενικό
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι εντόπισαν 23 πρόσφυγες που τους μετέφεραν σε ταχύπλοο ανοικτά της Κω.
Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Άκρας ''Αγίου Φωκά'' της Κω. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος, στη θέα του οποίου το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να προσαράξει σε ακτή του ''Αγίου Φωκά''.
Οι χειριστές του σκάφους αποβιβάστηκαν στη ξηρά, όπου εντοπίστηκαν λίγο αργότερα από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο προσαραγμένο σκάφος, εντοπίστηκαν κρυμμένοι στο εσωτερικό του 23 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι χειριστές ως οι διακινητές, ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.
SPONSORED
Νέοι αγωγοί, μείωση διαρροών: Το δίκτυο ύδρευσης στα Βριλήσσια αναβαθμίζεται
20:09
Ο Ρούμπιο ελπίζει στην υιοθέτηση ενός «σχεδίου δράσης» μετά τις συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου
20:03
Πανικός σε πτήση στο Μαϊάμι: Επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και να πνίξει αεροσυνοδό
19:57
Η Αυστρία και η Πορτογαλία εξελέγησαν μη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
19:50