Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοικτά της Αμοργού
Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (8/2) στην Αμοργό.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 18 χιλιομέτρων νότια νοτιαδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού και το εστιακό βάθος ήταν στα 12 χιλιόμετρα.
.jpg?t=6Fp5zBtIY_aWONgTNLfACg)
Μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια ενός σεισμού
Οι πολίτες μπορούν να βρουν ειδικές οδηγίες σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια του σεισμού και μετά την σεισμική δόνηση στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας. Ακολουθούν οι οδηγίες:
Όταν γίνεται σεισμός:
- Αν είστε μέσα στο σπίτι
Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο), γονατίστε και κρατήστε με τα χέρια σας το πόδι του. Αν δεν υπάρχει ανθεκτικό έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου, μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατέψτε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας. Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν. Μην προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από το σπίτι. Μην βγείτε στο μπαλκόνι.
- Αν είστε σε ψηλό κτήριο
Απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους.
- Αν είστε σε χώρο ψυχαγωγίας, εμπορικό κέντρο ή μεγάλο κατάστημα
Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Μείνετε στο χώρο μέχρι να τελειώσει η δόνηση. Μην παρασυρθείτε από το πανικόβλητο πλήθος που κινείται άτακτα προς τις εξόδους γιατί κινδυνεύετε να ποδοπατηθείτε.
- Αν βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο
Απομακρυνθείτε από χώρους που βρίσκονται κάτω από κτίρια, τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια. Αν έχετε μαζί σας τσάντα ή χαρτοφύλακα, καλύψτε το κεφάλι σας με αυτά.
- Αν βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο
Καταφύγετε σε ανοιχτό χώρο και σταματήστε με προσοχή το αυτοκίνητο ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία. Αποφύγετε να περάσετε από σήραγγες, γέφυρες ή υπέργειες διαβάσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλειστά μέχρι την Παρασκευή τα σχολεία στην Σαντορίνη - Η απόφαση της επιτροπής των σεισμολόγων
Αυτοψία Χαρδαλιά σε αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ
11:46
Ανανέωση και διεύρυνση της συνεργασίας Johnson & Johnson Innovative Medicine με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ για την ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
11:37
Πλεύρης για τραγωδία στη Χίο: «Να δώσουμε μάχη απέναντι στους δολοφόνους διακινητές»
11:36
Νέα Πέραμος: Μαφιόζικη εκτέλεση «δείχνουν» τα στοιχεία - Εξετάζεται αν οι δράστες έψαχναν πληροφορίες από τον 27χρονο
11:29