ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη της Σάσας Σταμάτη

Αναβλήθηκε η δίκη της Σάσας Σταμάτη
Eurokinissi

Για την Παρασκευή αναβλήθηκε το δικαστήριο της Σάσας Σταμάτη.

Η δημοσιογράφος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα έπειτα από τη μήνυση εις βάρος της για εξύβριση από αστυνομικό.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη για εξύβριση, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε να διπλοπαρκάρει έξω από το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικό φρουρό ο οποίος της είπε πως απαγορεύεται η στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο.

Η Σάσα Σταμάτη φέρεται να εξύβρισε τον αστυνομικό φρουρό ο οποίος και υπέβαλλε μήνυση. Η ίδια η δημοσιογράφος αρνείται τους ισχυρισμούς του αστυνομικού.

Οι ανακοίνωση των ειδικών φρουρών

Έπειτα από τη σύλληψη της Σάσας Σταμάτη, οι ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τη στήριξή τους στο συνάδελφό τους σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων" και απλών κοινών θνητών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων " και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη "δύνη' παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον "επώνυμο"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ