Αναβλήθηκε η δίκη της Σάσας Σταμάτη
Για την Παρασκευή αναβλήθηκε το δικαστήριο της Σάσας Σταμάτη.
Η δημοσιογράφος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα έπειτα από τη μήνυση εις βάρος της για εξύβριση από αστυνομικό.
Η δημοσιογράφος συνελήφθη για εξύβριση, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε να διπλοπαρκάρει έξω από το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικό φρουρό ο οποίος της είπε πως απαγορεύεται η στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο.
Η Σάσα Σταμάτη φέρεται να εξύβρισε τον αστυνομικό φρουρό ο οποίος και υπέβαλλε μήνυση. Η ίδια η δημοσιογράφος αρνείται τους ισχυρισμούς του αστυνομικού.
Οι ανακοίνωση των ειδικών φρουρών
Έπειτα από τη σύλληψη της Σάσας Σταμάτη, οι ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τη στήριξή τους στο συνάδελφό τους σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων" και απλών κοινών θνητών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.
Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι "επωνύμων δημοσιογράφων " και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.
Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη "δύνη' παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον "επώνυμο"».
Επίδομα διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων: Μέχρι 500 ευρώ μηνιαίως - Οι διαδικασίες χορήγησης του
04:00
Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 μέσω του myAGRO από την ΑΑΔΕ
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
Προσλήψεις μέσω «Ergani app» από τους εργοδότες: Με ποιον τρόπο γίνεται η διαδικασία από το κινητό
01:00