ΕΛΛΑΔΑ

Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και την 81η ΔΕΘ

Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και την 81η ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς (Arkady Dvorkovich) στη τελετή εγκαινίων του Περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

«Γέφυρα» για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αποτελεί η 81η ΔΕΘ, η οποία έδωσε τη δυνατότητα για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών.

Μάλιστα, οι διμερείς επαφές μπορούν να συνεχιστούν και να ενταθούν με ορίζοντα και άλλες επικείμενες εκθεσιακές διοργανώσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα, όπως η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-20 Νοεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, απευθυνόμενος σε επτά Ρώσους δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέφτηκαν την έκθεση και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο και της συμμετοχής της Ρωσίας στην 81η ΔΕΘ ως τιμώμενης χώρας.

Ο κ. Τζήκας τόνισε πως υπάρχουν πολλοί τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, τα τρόφιμα, αλλά και ο πολιτισμός.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου –αφού καλωσόρισε τους Ρώσους δημοσιογράφους– υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο κράτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος τόνισε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας στο τουριστικό πεδίο, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την αδελφοποίηση με συγκεκριμένες περιοχές της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι –οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες και περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας– στάθηκαν ιδιαίτερα στα θέματα περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και μεγαλύτερης διευκόλυνσης της έλευσης Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισαν την πετυχημένη πρωτοβουλία να είναι η Ρωσία τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ