Ταυτοποιήθηκε άνδρας που δηλητηρίασε γάτες στη Θεσσαλονίκη
Στην ταυτοποίηση ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης θανάτωσης γατών στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης, τις προηγούμενες ημέρες προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, η υπόθεση δηλητηρίασης γατών στις περιοχές Τούμπας - Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε με δράστη έναν 56χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ζώων και του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ύψους 60.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 56χρονος στις 28-02-2025 προέβη στη θανάτωση οκτώ αδέσποτων γατών.
Κατασχέθηκε ένα δοχείο φαγητού που περιείχε φαγητό με άγνωστη πιθανόν δηλητηριώδη ουσία, το οποίο εστάλη για εξέταση στην αρμόδια Υπηρεσία, ενώ τα νεκρά ζώα θα εξετασθούν από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.
Ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Τούμπας-Τριανδρίας.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη είχαν βρεθεί νεκρές δεκαέξι γάτες οι οποίες πέθαναν από δηλητήριο που φέρεται να έβαλε άγνωστος στο φαγητό τους.
Στο Αστυνομικό τμήμα είχε υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων.
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο μια φιλόζωη γυναίκα φρόντιζε, όπως συνηθίζει, μια ομάδα από 20 γάτες στις οποίες έβαλε φαγητό, ωστόσο κάποιος άγνωστος πρόσθεσε επάνω στην τροφή δηλητήριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Άγνωστος σκότωσε με δηλητήριο 16 γάτες - Αναζητείται ο δράστης
Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο τιμών στα σούπερ μάρκετ από την ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργεί
02:00
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
01:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
00:30
Ιράκ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν θα ξαναρχίσει σύντομα
23:59