Απαγόρευση καύσης σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας - Μόνο χθες εκδηλώθηκαν 70 πυρκαγιές
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSIΑπαγόρευση καύσης σε όλες τις περιοχές της επικράτειας αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω του αυξημένου αριθμού πυρκαγιών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μόνο χθες εκδηλώθηκαν πάνω από 70 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με κύριο αίτιο την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
Η απαγόρευση καύσης- καθώς και οι ανάλογες ποινές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις- ήδη είναι σε ισχύ. Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Τρίτη, 18/3, λόγω των επικίνδυνων μετεωρολογικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες και πολύ ισχυροί, ενδεχομένως και θυελλώδεις άνεμοι) που θα επικρατήσουν για την παραπάνω χρονική περίοδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στα Καμένα Βούρλα: Καίει σε δασική έκταση
Κάτω Πατήσια: Κάηκαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα
Μηταράκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν είχαμε εμπλοκή ούτε άμεση ούτε έμμεση με την κτηνοτρόφο
20:45
Πέθανε η δημοσιογράφος Ελένη Σούρδη σε ηλικία 54 ετών - Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
20:33
Χωρίς τις αισθήσεις του ανήλικος που παρασύρθηκε από λεωφορείο στον Πειραιά
20:23
Κόρινθος: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε - Πώς έγινε η τραγωδία (vids)
20:13