Αναβαθμίζονται έξι παιδικές χαρές στο Δήμο Αθηναίων και δημιουργούνται δύο νέες
Ανανεώθηκε:
Παιδική χαρά του Δήμου Χαλανδρίου
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΣτο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται η χρηματοδότηση της αναβάθμισης έξι παιδικών χαρών και της δημιουργίας δύο νέων στο Δήμο Αθηναίων, ύψους 1.100.000 ευρώ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, δημιουργούνται και δύο νέες παιδικές χαρές επί των οδών Λαχανά και Χρυσηίδος, έκτασης 345 τ.μ, και στην Πλατεία Παρθένη, έκτασης 245 τ.μ., ενώ αναβαθμίζονται οι υφιστάμενες παιδικές χαρές στην Πλατεία Καρκαβίτσα, την Πλατεία Νεαπόλεως, και επί των οδών Κύμης και Αριστομένους, Αμφιτρίτης και Άλτεως, Προμηθέως και Επιδάμνου, και Ησαϊα Σαλώνων και Αξιού.
Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς αστικού εξοπλισμού και απαιτούμενων δαπέδων (επιφάνειες πτώσης και ζώνες όδευσης) και λοιπών υλικών αναβάθμισης, βάσει των προδιαγραφών της ισχύουσας νομοθεσίας.
Η προσβασιμότητα και η χρήση των οργάνων της κάθε παιδικής χαράς και από ΑμεΑ, αποτελεί σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού του έργου, σε μια γενικότερη προσέγγιση που προωθεί τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αθηναίων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαρδαλιάς: «Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο, έχουμε χρέος να βελτιώσουμε τη ζωή τους»
ΣΥΡΙΖΑ: Η «ΚΕ» ακύρωσε την απόφαση συνεργασίας με το κόμμα Τσίπρα και ανακαλεί την διαγραφή Πολάκη
16:56
Ανδρουλάκης: Η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι πολιτική προτεραιότητα
16:49
Πυρκαγιά στην Ισπανία: Μάχη για να αναποκεί προτού προλάβει πριν φτάσει στις παραλιακές πόλεις
16:35
Απολογούνται οι αστυνομικοί για τον βαρύτατο τραυματισμό 20χρονου στο Άργος
16:23