ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή συνεργασίας Star με Δ. Σουλτογιάννη - εξηγήσεις από Δημάδη ζητά ο Alpha

Διακοπή συνεργασίας Star με Δ. Σουλτογιάννη - εξηγήσεις από Δημάδη ζητά ο Alpha
Facebook

Μετά το περιστατικό με την παρακολούθηση του Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη, το μεν Star ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή του στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη, ενώ ο Alpha ζήτησε εξηγήσεις από τον Θάνο Δημάδη και έως αυτές δοθούν να απέχει των καθηκόντων του.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook: «Δεν πρόκειται για απόλυση. Διακόπτεται η συνεργασία ως την διαλεύκανσης της υπόθεσης».

Την είδηση όμως επιβεβαίωσε το κανάλι της Κηφισιάς. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Τo STAR διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης κατηγορούνται ότι κατασκόπευαν μεταμφιεσμένοι τις κινήσεις των μελών της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές Αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού και πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό τους.

Untitled

Σε χθεσινή δήλωση του, ο κ. Σουλτογιάννης είπε στο ΑΠΕ:

Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3μμ τοπική).

Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!.... Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... «λευκή ατζέντα»... Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!

Αλλά και ο Alpha ζήτησε εξηγήσεις από το Θάνο Δημάδη για τις «μορφές δημοσιογραφίας» που ακολούθησε -όπως τονίζει ο τηλεοπτικός σταθμός- και έως αυτές έρθουν τον κάλεσε να απέχει από τα καθήκοντά του.

Επί λέξει: «ο Αlpha σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ