Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε γιατρό για «φακελάκι» - Είχε καταδικαστεί ξανά για δωροληψία
Γιατρός
ΑΠΕ / ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου)Γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ασθενούς ότι ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ για την κάλυψη αναλώσιμων υλικών ενόψει βιοψίας που θα διενεργείτο εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ο κατηγορούμενος γιατρός συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου απευθύνθηκε με καταγγελία η 56χρονη ασθενής. Τα χρήματα προσημειώθηκαν και κατά την παράδοσή τους στον γιατρό έγινε η επέμβαση των αστυνομικών.
Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ο 60χρονος γιατρός - ορθοπεδικός είχε καταδικαστεί μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το ίδιο αδίκημα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή. Η συγκεκριμένη καταδίκη αφορούσε δύο περιπτώσεις δωροληψίας, ενώ για άλλες δύο που περιλαμβάνονται στην ίδια δικογραφία είχε αθωωθεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιατρός καταδικάστηκε για «φακελάκι» 5.000 ευρώ από ασθενή στη Θεσσαλονίκη
Γιατρός στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε για «φακελάκια» - Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 26χρονος Σέρβος διεθνώς καταζητούμενος
22:28
Τέλος ο Ρονάλντο από την Πορτογαλία: «Με οδήγησαν εκτός εθνικής, όλοι θα μάθουν την αλήθεια»
22:16
Η Γαλλία παραδέχεται «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» στο μπλόκο της Μασσαλίας το 1943
22:09
Νέο ρεκόρ για φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν - Η «Last dance» πουλήθηκε στα 12,26 εκατ. δολάρια
21:59