«Δεν επιτρέπονται τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες», επαναλαμβάνουν πηγές του υπ. υποδομών
Ταξί στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)
INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ«Δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξει το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο που απαγορεύει πλήρως την είσοδο των οχημάτων ταξί εντός της λεωφορειολωρίδας», επαναλαμβάνουν πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στους οδηγούς ταξί που αντιδρούν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημέρωσε σε έντονο ύφος το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Κυρανάκη ότι οι οδηγοί ταξί φέρονται αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούν και να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την κίνηση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει μια τάξη στις συγκοινωνίες τόσο με την τοποθέτηση καμερών, όσο και με την προμήθεια περισσότερων λεωφορείων ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών, ενώ δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξει το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο που απαγορεύει πλήρως την είσοδο των οχημάτων ταξί εντός της λεωφορειολωρίδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ωστόσο, είχε δηλώσει νωρίτερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι:
«Αυτό το οποίο επεξεργαζόμαστε είναι ότι εφόσον μιλάμε για λίγα δευτερόλεπτα στάσης για να πάρεις έναν επιβάτη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στη λεωφορειολωρίδα και άρα δεν παρεμποδίζεται το λεωφορείο, αυτό είναι κάτι που θεωρούμε λογικό».
Πρόσθεσε μάλιστα πως «Αναγνωρίζουμε ότι τα ταξί κάνουν συγκοινωνιακό έργο και πρέπει να μπορούν να πλησιάσουν το πεζοδρόμιο. Ο επιβάτης που θέλει κάπου να πάει πρέπει να μπορεί να μπει στο ταξί που περνά».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυρανάκης: Να πάει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αν τον απειλούν
Κυρανάκης: Πλατφόρμα για να βλέπουν οι πολίτες την πορεία των τρένων ετοιμάζει η κυβέρνηση
Στον ΟΑΣΘ ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Η ανανέωση του στόλου στόχος της κυβέρνησης
ΗΠΑ: Στα σκαριά η επέκταση του καταλόγου κρατών με ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30