ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιά γυμνασίου στην Κρήτη κάνουν μάθηματα στα παγκάκια

Παιδιά γυμνασίου στην Κρήτη κάνουν μάθηματα στα παγκάκια
neakriti.gr

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη, παρακολουθούν τα μαθήματά τους κάτω από το στέγαστρο του σχολείου, καθισμένοι στα παγκάκια.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Γυμνάσιο Γουβών, το οποίο βρίσκεται στο χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών ήταν απόρροια της έλλειψης αιθουσών στο κτίριο, όπου συστεγάζεται με το Λύκειο Γουρνών.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε λόγω του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού παιδιών που γεννιούνται και ζουν στην περιοχή, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο στην Α' Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Γουβών υπάρχουν επτά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, η έλλειψη επαρκών και κατάλληλων αιθουσών έχει οδηγήσει δύο τμήματα Γενικής Παιδείας και ένα δεύτερης ξένης γλώσσας να κάνουν μάθημα στην αυλή, κατάσταση από την οποία περνούν όλες οι τάξεις και όλοι οι μαθητές του σχολείου εντός της εβδομάδας. Όπως μάλιστα τόνισαν μαθητές και γονείς, πρόβλημα με τις αίθουσες είχαν αντιμετωπίσει και πέρυσι, το οποίο ήταν όπως λένε γνωστό στις αρμόδιες Αρχές, επισημαίνοντας πως για την επίλυσή του αναγκαία είναι η δημιουργία τουλάχιστον τριών νέων αιθουσών.

ΜΑΘΗΤΕΣ 2

(φωτογραφία neakriti.gr)

Μετά τις θλιβερές αυτές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές, ενώ αντιπροσωπεία γονέων και μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη για να λάβουν την υπόσχεση ότι σύντομα θα έχουν αίθουσα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σε 20 ημέρες θα έρθουν οι λυόμενες αίθουσες για τη στέγαση των τμημάτων που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κάνουν μάθημα στην αυλή του σχολείου, κάτω από τα πεύκα και σε παγκάκια με τους μαθητές, εκτεθειμένους σε πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες, όπως η χθεσινή καταιγίδα.

Επίσης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στους γονείς ότι αναζητούνται δύο αίθουσες εντός του χώρου της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, ώστε να γίνονται προσωρινά τα σχολικά μαθήματα, έως ότου φτάσουν οι λυόμενες αίθουσες στο σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ