ΕΛΛΑΔΑ

Μάρκος Μπόλαρης: Δεν σκορπάμε λεφτά, τα δίνουμε στοχευμένα

Μάρκος Μπόλαρης: Δεν σκορπάμε λεφτά, τα δίνουμε στοχευμένα
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Μπορεί ταχύτητα και απορρόφηση πόρων να αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αλλά βασικός στόχος είναι «να μην σκορπάμε τα λεφτά, αλλά να τα δίνουμε στοχευμένα αξιοποιώντας ορθά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μπόλαρης επισήμανε ότι σαφέστατα και η κυβέρνηση επιθυμεί την τάχιστη και μέγιστη απορρόφηση πόρων μέσω της προκήρυξης των δράσεων, αλλά –όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά– «πρώτα αξιολογούμε τις ανάγκες, τις ιεραρχούμε και έτσι στοχευμένα διαθέτουμε τους πόρους, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιόδευσε σήμερα σε παραγωγικές μονάδες, συνεταιρισμούς και οινοποιεία του νομού Ημαθίας, ενώ πραγματοποίησε κατ' ιδίαν συναντήσεις με νέους αγρότες και μυδοκαλλιεργητές, τους οποίους και βρήκε πλήρως ενημερωμένους. Όπως πρόσθεσε, του κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε στέρεα βάση.

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση στον αγροδιατροφικό τομέα –για το «καλό» της πατρίδας, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας– είναι η αλλαγή κατεύθυνσης που ακολουθούνταν επί σειρά χρόνων στον πρωτογενή τομέα.

Διευκρίνισε δε ότι στο πλαίσιο αυτό ποιότητα, καινοτομία, επωνυμία και εξωστρέφεια αποτελούν τα συστατικά εκείνα που θα αναδείξουν την υψηλή προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων και θα τα τοποθετήσουν στα πιο «απαιτητικά ράφια όλου του κόσμου».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας.

«Η ΕΒΖ ξεπέρασε το σοκ, πατάει στα πόδια της και έχει πλέον τεράστιες προοπτικές», ανέφερε και προέβλεψε ότι «το 2017 η βιομηχανία θα βγει μπροστά δυναμικά».

Επισήμανε, τέλος, ότι βασικός στόχος για τη διοίκηση της βιομηχανίας αλλά και για την κυβέρνηση είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης με τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ