Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος για το φορτίο 54 τόνων κοκαΐνης στον Πειραιά
Κατάσχεση περίπου 54 τόνων κοκαΐνης στον Πειραιά
Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ΑκτοφυλακήςΣτη σύλληψη 30χρονου μέλους εγκληματικής οργάνωσης, που συνδέεται με την κατάσχεση, τον Απρίλιο, 54 περίπου τόνων κοκαΐνης στον Πειραιά, προχώρησαν οι αρμόδιες για τη δίωξη ναρκωτικών λιμενικές αρχές.
Η αξία των ανωτέρω κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών προσεγγίζει το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ο 30χρονος συνελήφθη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν κατ' οίκον έρευνες σε δύο σπίτια, στο Κορδελιό και στον Πλαταμώνα Πιερίας. Επιπροσθέτως κατασχέθηκε ένα Ε.Ι.Χ. όχημα που σχετίζεται με την υπόθεση και παραδόθηκε υπό μεσεγγύηση στη Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης.
Έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η εισαγωγή κοκαΐνης, που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, πραγματοποιείται μέσω ανάκτησής της από εμπορευματοκιβώτια, από μέλη εγκληματικών οργανώσεων που είτε εργάζονται στους ως άνω λιμένες, είτε εισέρχονται σε αυτούς παρανόμως ή παρατύπως, διαπιστώνεται ότι η δράση της παρούσας εγκληματικής οργάνωσης έχει διεθνικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην εισαγωγή, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών», καταλήγει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην ανακοίνωσή του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκε μεγάλο φορτίο κοκαΐνης στο λιμάνι - Ήταν κρυμμένο σε κοντέινερ με μπανανες
Τουρκία: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για τη Γάζα
07:43
O Μαδούρο «έτοιμος» να συζητήσει με τις ΗΠΑ για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών και το πετρέλαιο
07:33
Δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα σε Ίλιον και Μαρκόπουλο μέσα σε λίγες ώρες - Τρεις τραυματίες
07:31
Γαλλία: Πάνω από 1.000 πυρπολήσεις οχημάτων και εκατοντάδες προσαγωγές τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς
07:23