ΕΛΛΑΔΑ

Greece Race for the Cure: τρέξαμε στον αγώνα τους

Greece Race for the Cure: τρέξαμε στον αγώνα τους

Τρέξαμε στον αγώνα τους κατά του καρκίνου του μαστού. Τουλάχιστον για μια ημέρα σταθήκαμε, όχι με την ψυχή και την σκέψη μας αλλά κυριολεκτικά δίπλα σε γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο.

Το «μπόϊ» τους πιο ψηλό από το δικό μας. Φωτεινά παραδείγματα για όσες γυναίκες είναι ακόμη στο στάδιο του σοκ και δεν ξέρουν πως διαχειριστούν την ασθένεια.

Δίπλα λοιπόν σε αυτές τις γυναίκες περπατήσαμε και τρέξαμε και «κλέψαμε» κάτι από την δύναμη τους.

20160925 123642

Πηγή: CNN Greece

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια! Δεν συμμετείχαν μόνο γυναίκες αλλά και πολλοί άνδρες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Μέχρι και μωρά λίγων μηνών έβλεπες σε καρότσια ή στην αγκαλιά των γονιών τους. Ενώ δεν έλειψαν και οι τετράποδοι «δρομείς», οι οποίοι φυσικά φορούσαν την μπλούζα της διοργάνωσης.

20160925 112140

Πηγή:CNN Greece

Σε όλο τον χώρο του Ζαππείου και στους γύρω δρόμους κυριαρχούσε το ροζ, από τα μπαλόνια που κρατούσαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, χρώμα που έχει συνδεθεί με τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Για πολλούς από τους συμμετέχοντες δεν ήταν απλά θέμα ευαισθητοποίησης, ήταν προσωπική υπόθεση. Όπως γι αυτή την γιαγιά... που έτρεξε για τον εγγονό της.

20160925 114932 copy copy copy

Πηγή:CNN Greece

Εκεί ήταν και η ομάδα του CNN Greece. Ειρήνη Σκόκλη, Όλγα Παναγιωτίδου, Θανάσης Κουκάκης, Ειρήνη Ανδρουλάκη, Σπυριδούλα Σκούρα

cnn copy

Το Greece Race for the Cure είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα. Τα καθαρά έσοδα από τον Αγώνα διατίθενται σε προγράμματα του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής» για την ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού και την ενημέρωση για πρόληψη και προαγωγή της έγκαιρης διάγνωσης.

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 5χλμ και περίπατο 2χλμ στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Εφέτος διοργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ