ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά
Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00, εξαιρώντας τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου, ανακοίνωσε για σήμερα Τρίτη 20 Μαΐου η ΟΛΜΕ, καλώντας και τις τοπικές ΕΛΜΕ να πράξουν το ίδιο.
Η στάση εργασίας είναι διευκολυντική για να στηριχτεί η διπλή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ, αρχικά στις 09:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, κατά την ώρα ακρόασης της εκπαιδευτικού Σ. Καψαλάκη στο Πειθαρχικό.
Ακολούθως στις 12:00 στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, «για να υπερασπιστούμε την απόφαση που επέτρεψε στη Χ. Χοτζόγλου να επιστρέψει στο σχολείο της», αναφέρει η ΟΛΜΕ.
Επίσης τονίζει πως «Μια μέρα μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, με την οποία έγινε δεκτή η Προσωρινή Διαταγή (α’ φάση) κατά της απόφασης αργίας της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου για συνδικαλιστική δράση, έγινε γνωστό ότι η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής (β’ φάση) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαΐου στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά. Την ίδια μέρα, στις 09:00, η συναδέλφισσα και δασκάλα Σοφία Καψαλάκη καλείται σε απολογία στο Πειθαρχικό της Αττικής (Ξενίας 24) με το ερώτημα της δυνητικής αργίας».
Κίνα: Εργαζόμενος στον τομέα υγείας χρησιμοποίησε την ίδια βελόνα σε 78 μαθητές για εξέτασή τους
16:42
Ινδία: Συνετρίβη ελικόπτερο στα Ιμαλάϊα - Νεκροί οι πέντε επιβάτες και ο πιλότος
16:34
Στο Πολεμικό Ναυτικό η φρεγάτα «Νέαρχος» – Υψώθηκε η ελληνική σημαία στη δεύτερη Belharra
16:26
Πλάκα: Πειστήρια, επικοινωνίες και βίντεο οδήγησαν στην εξιχνίαση - Οι 78 συλλήψεις των δραστών
16:24