Τρία κρούσματα στρεπτόκοκκου εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη
Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος ενός 5χρονου κοριτσιού, το οποίο κατέληξε από ταχείας εξέλιξης σηπτική καταπληξία.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, επιβεβαίωσε ότι στο νηπιαγωγείο που πήγαινε η 5χρονη, στη δυτική Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα θετικά με στρεπτόκοκκο σε τρία παιδάκια, τα οποία όμως έχουν ήπια συμπτώματα.
Χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο νηπιαγωγείο, ενώ σήμερα αρκετά παιδιά δεν πήγαν και αύριο θα παραμείνει κλειστό. Εκεί θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το πρωί όπου θα διενεργεί strep test σε μαθητές, αλλά και σε προσωπικό.
Όπως ανέφερε ο πατέρας της 5χρονης, το παιδί την Παρασκευή και το Σάββατο δεν είχε συμπτώματα. Ωστόσο την Κυριακή είχε πυρετό και του έδωσαν αντιπυρετικό. Τη Δευτέρα, όμως τα ξημερώματα, διαπίστωσαν οι γονείς ότι το παιδί ήταν μελανιασμένο στο πρόσωπό του.
Εσπευσμένα το μετέφεραν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και οι γιατροί εκεί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις. Από τις αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε μολυνθεί από στρεπτόκοκκο. Ήταν όμως ραγδαία η εξέλιξη στην υγεία του, επιδεινώθηκε πάρα πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα το 5χρονο κορίτσι να καταλήξει.
Πανελλήνιες 2026: Τελευταία ημέρα αύριο (16/07) για την υποβολή του μηχανογραφικού
11:25
Θεσσαλονίκη: Απολογείται ο τρίτος συλληφθείς για την δολοφονία της Βάγιας Νέστορα
11:24
Πρωτογενές πλεόνασμα 4,4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2026
11:15
Μητσοτάκης από Εύβοια: Το ΕΣΥ αλλάζει - Θα παραδώσουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας
11:09