ΔΟΕ - ΟΛΜΕ: Τετράωρη στάση εργασίας στα σχολεία την Πέμπτη (22/5)
Μαθητές εισέρχονται στο σχολείο τους.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSIΚλειστά για τέσσερις ώρες θα παραμείνουν τα σχολεία την Πέμπτη (22/5) λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στην εκπαίδευση, μετά από αίτημα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε για τις πρώτες τέσσερις ώρες του προγράμματος, τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς αύριο διεξάγεται η ελληνική PISA.
Πρόκειται για εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού και της Γ' τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, οι οποίες στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, κηρύσσει τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις πρώτες ώρες του προγράμματος, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, ημέρα διεξαγωγής της «ελληνικής» PISA», αναφέρει η ανακοίνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PISA 2025: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας για την εκπαίδευση
Κλειστές οι τράπεζες την Παρασκευή 23 Μαΐου: Πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ
Σε 48ωρη απεργία στα πλοία της Αδριατικής προχωρά η ΠΝΟ - Στο προσκήνιο ξανά η υποστελέχωση
Στην Εισαγγελία Πειραιά σήμερα οι συλληφθέντες για το κύκλωμα κοκαΐνης
09:00
Prodea: Επικεντρώνεται στο hospitality και τα logistics – Σκέψεις μετατροπής σε holding
08:58
Ο Αλμπανέζι επισκέφθηκε τον «ήρωα» της παραλίας Μπόνταϊ-«Ενσαρκώνει ό,τι καλύτερο έχει η Αυστραλία» (vid)
08:57
Μεξικό: Δέκα νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους - Ανάμεσα στα θύματα τρία παιδιά (vid)
08:52