Παπαστεργίου: Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον προσωπικό αριθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
ΑΠΕ-ΜΠΕΤην Τρίτη (3/6) ανοίγει η πλατφόρμα για τη δήλωση του προσωπικού αριθμού, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη (29/5) o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο νέος αριθμός θα αποκτάται ηλεκτρονικά από το myInfo στο gov.gr, χρησιμοποιώντας κωδικούς taxisnet.
Με τον προσωπικό αριθμό θα επιτευχθεί η τακτοποίηση των μητρώων του κράτους, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις διπλοεγγραφών.
«Πρέπει να τακτοποιηθούν τα μητρώα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπήρχαν διπλά ΑΜΚΑ. Το ΑΚΜΑ δεν σβήνει ποτέ, απλά απενεργοποιείται», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο Mega.
H έκδοση του Προσωπικού Αριθμού του Πολίτη θα αποτελεί το υποχρεωτικό στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα. Κάθε πολίτης θα έχει έναν μοναδικό 12ψήφιο αριθμό. Τα πρώτα εννιά ψηφία θα αντιστοιχούν στον ΑΦΜ του, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα προστίθενται ως πρόθεμα. Τα δύο από αυτά θα μπορεί να τα επιλέξει ο ίδιος ο πολίτης. Ο προσωπικός αριθμός θα εδίδεται και θα χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ.
Τι είπε για το Kids Wallet
Αναφερόμενος στο Kids Wallet, ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ηλικίας των ανήλικων χρηστών στις πλατφόρμες. «Υπάρχει ζήτημα ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν ψηφιακό κόσμο. Θεωρούν φυσιολογικό να περνάνε πολλές ώρες της ζωής τους μέσα από μία οθόνη και προκαλεί πρόβλημα στην ανάπτυξή τους και τις μαθησιακές τους ικανότητες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσωπικός Αριθμός: Πώς θα αποκτάται και τι αλλάζει με τις νέες ταυτότητες
Μητσοτάκης: «Κλειδί» για οποιαδήποτε συναλλαγή με το Δημόσιο ο Προσωπικός Αριθμός
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής για την Ουκρανία
17:59
Τσιάρας: Στόχος μας η εκρίζωση της ευλογιάς - Xρηματοδοτικά εργαλεία για την κτηνοτροφία
17:51
Το πρόγραμμα της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Εκτός ατζέντας η οριοθέτηση ΑΟΖ
17:41
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για την ανάδειξη και συντήρηση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη
17:33