ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία για την ψυχική υγεία υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και «Το χαμόγελο του Παιδιού»

Συνεργασία για την ψυχική υγεία υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και «Το χαμόγελο του Παιδιού»
Ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν σήμερα η Μονάδα Σχολικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, ευεξίας και ψυχικής ανθεκτικότητας και την καταπολέμηση φαινομένων βίας, κακοποίησης και σχολικού εκφοβισμού.

Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου στην περιοχή του Γάλλου στο Ρεθύμνο.

Κατά τη διάρκεια της, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος και ο υπεύθυνος καθηγητής της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης Αναστάσιος Ματσόπουλος παρουσίασαν τους τομείς συνεργασίας των δύο φορέων και τις κοινές δράσεις που θα υλοποιήσουν.

«Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που θα ωφελήσει και το Πανεπιστήμιο και τον Οργανισμό ″Το Χαμόγελο του Παιδιού″. Από τις δράσεις αυτές θα ωφεληθούν παιδιά και κυρίως προσφυγόπουλα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γιαννόπουλος επεσήμανε και αυτός τη σημαντικότητα της συνεργασίας με ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα χαρακτηρίζοντας την όλη πρωτοβουλία πολύ σημαντική καθώς απευθύνεται κυρίως σε παιδιά.

To μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι κ.κ Ζώρας, Ματσόπουλος και Γιαννόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ