Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δύο ύποπτα κρούσματα στη Μαγνησία - Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Μαγνησίας μετά τον εντοπισμό δύο ύποπτων κρουσμάτων ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή των Καναλίων, στο πλαίσιο της εκτεταμένης ιχνηλάτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την επιβεβαίωση της νόσου σε μονάδα με 500 ζώα, τα οποία θανατώθηκαν.
Σύμφωνα με το THE NEWSPAPER, οι αρμόδιες υπηρεσίες εντόπισαν συνολικά τρία ύποπτα περιστατικά, από τα οποία το ένα αποδείχθηκε αρνητικό έπειτα από σχετικούς εργαστηριακούς ελέγχους.
Τα υπόλοιπα δύο περιστατικά βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, με ιδιαίτερη ανησυχία να προκαλεί η μία εκ των περιπτώσεων, καθώς φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την επιβεβαιωμένη εστία της περασμένης εβδομάδας.
Οι έλεγχοι στα ύποπτα δείγματα συνεχίζονται και αναμένονται επίσημα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες.
SPONSORED
Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 με παρέλαση αστέρων στο Azteca
23:58
Το Ισραήλ απελευθέρωσε συνιδρυτή της Χαμάς μετά από δύο χρόνια κράτησης
23:58
Ανοίγει ξανά την Παρασκευή (12/6) το πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ για τις κατασκηνώσεις
23:50
Η Ουκρανία επιβεβαιώνει την επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Ρωσία
23:40