ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και των τεσσάρων, που συμμετείχαν στην επίθεση

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και των τεσσάρων, που συμμετείχαν στην επίθεση
Στιγμή από την επίθεση στον Γ.Κουμουτσάκο Eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ταυτοποιήθηκαν και τα τέσσερα άτομα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν στη βίαιη επίθεση, τους ακράιους προπηλακισμους και τις βιαιοπραγίες, σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου κατά το Παμποντιακό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Σε Μενίδι, Δάφνη, Αιγάλεω και Μοσχάτο, αναζητησαν οι Αστυνομικοι της Κρατικής Ασφάλειας, τους τρεις άνδρες και τη νεαρή γυνάικα, οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα να επιτίθενται βίαια, να προπηλακίζουν, να χτυπούν και να σκίζουν τα ρούχα του βουλευτή της Ν.Δ Γιώργου Κουμουτσάκου.

Στα ίδια στιγμιότυπα, έχει καταγραφεί και ο 24χρονος Βασίλης Λούκος, μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, από την Κρατική Ασφάλεια. Όπως ο ίδος υποστηρίζει, φαίνεται να επιχειρεί να προστατέψει το Γιώργο Κουμουτσάκο. Σύμφωνα, πάντως, με την Αστυνομία, του αποδίδεται συμμετοχή στις βιαιοπταγίες σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ καθώς επίσης σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται "φαινομενικά" επιχείρησε να προστατέψει το Βουλευτή, ενώ του αποδίδεται συμμετοχή στην επίθεση.

Τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, ταυτοποίησαν πληρως τα στοιχεία των τριών ανδρών που χτυπούν βίαια το Γιώργο Κουμουτσάκο με κλωτσιές και μπουνιές, και της νεαρής μελαχροινής γυναίκας, η οποία έχει καταγραφεί από τη δεξιά πλευρά του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, προς την Λ.Αμαλίας, να συμμετέχει στον προπηλακισμό και να σκίζει με μανία, το σακάκι του Γίωργου Κουμουτσάκου. Και σε αυτά τα στιγμιότυπα, ο 24άχρονος, εμφανίζεται να προστατεύει το Γίωργο Κουμουτσάκο, μέσα στα χέρια του.

Από την Κρατική Ασφάλεια, έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται και οι πέντε νεαροί, ως προσδιορισμένοι και ταυτοποιήμενοι δράστες, με τις κατηγορίες της απρόκλητης σωματικής βλάβης, και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου και κατηγορίες για διακεκριμένες φθοράς και διατάραξης κοινής ειρήνης,


Νωρίτερα, σε κατ' οίκον έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας παρουσία Εισαγγελέα, στις κατοικίες δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι αναζητούνται, κατασχέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ