Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες μετά τον καύσωνα
Νεροποντή εν μέσω καλοκαιριού (φωτογραφία αρχείου)
Βασίλης Παπαδόπουλος/ΕurokinissiΜπουρίνια αναμένεται να διαδεχθούν από το απόγευμα της Παρασκευής (27/6) τον καύσωνα που «επελαύνει» στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο αναμένεται:
- Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Σάββατο (28/6) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς και την Κυριακή (29/6) δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
- Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παύση των ισχυρών φαινομένων αναμένεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28/6).
- Οι άνεμοι από το Σάββατο (28/6) σταδιακά θα ενισχυθούν σε όλη τη χώρα και την Κυριακή (29/6) θα φτάνουν έως 9 μποφόρ στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών Ανατολικού Αιγαίου και έως 8 μποφόρ στην Εύβοια, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Meteο: Αντιμέτωποι με ακραία θερμική επιβάρυνση οι πολίτες σε Πελοπόννησο και Μακεδονία
ΧΡΗΜΑ
Νέος κατώτατος μισθός: Ποιοι είναι οι κερδισμένοι - Αναλυτικά παραδείγματα
05:00
ΧΡΗΜΑ
ΔΕΔΔΗΕ: Σε ισχύ το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
04:00
ΧΡΗΜΑ
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα προκήρυξης για 450 θέσεις σε μουσεία
03:00
ΧΡΗΜΑ
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
02:00
ΧΡΗΜΑ