Κεφαλογιάννης (Υπ. Πολιτικής Προστασίας): Από καλώδιο ηλεκτροδότησης η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια
O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης
INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗΑπό καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ φέρεται να προκλήθηκε η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια την Πέμπτη (26/6), όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των ερευνών που διενεργούνται, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η φωτιά «ξέσπασε σε δύσκολο οικιστικό περιβάλλον, δυστυχώς από καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ, σε μεικτή ζώνη, δηλαδή σε σπίτια, αυλές και πράσινο» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.
«Επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα, διότι είχαμε και ακαθάριστα ρέματα» συμπλήρωσε ο ίδιος. «Στα πρώτα πέντε λεπτά είχαμε την πρώτη αντίδραση στις φλόγες» τόνισε.
Ενημέρωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ πως πραγματοποιήθηκαν 40 απεγκλωβισμοί, ενώ τρία σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλες δέκα κατοικίες υπέστησαν ζημιές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δάσος έγινε στάχτη, σπίτια καταστράφηκαν - Καταγράφουν τις ζημιές από τη φωτιά στην Παλαιά Φώκαια
Βίντεο καταγράφει τη «μάχη» πυροσβέστη να σώσει σπίτι στην Παλαιά Φώκαια από τις φλόγες
Politico: Η Γαλλία μπροστά σε μια Ευρώπη χωρίς την αμερικανική ομπρέλα
23:04
Αγρότες: Κλείνουν τη Δευτέρα τις σήραγγες των Τεμπών – Ανοίγουν την Τρίτη τους δρόμους για ΙΧ
22:52
Σερβία: Χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους – Καταγγελίες για πιέσεις στα πανεπιστήμια
22:51
Σουδάν: Δέκα νεκροί από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην αγορά μιας πόλης του Νταρφούρ
22:40