ΕΛΛΑΔΑ

Φάληρο: Συνεχείς αντιφάσεις από την Αλγερίνη μητέρα - «Κλειδί» οι μαρτυρίες των δύο παιδιών

Φάληρο: Συνεχείς αντιφάσεις από την Αλγερίνη μητέρα - «Κλειδί» οι μαρτυρίες των δύο παιδιών

Η Αλγερινή μητέρα μέσα στο αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος

INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Όλο και πιο δυσμενής γίνεται η θέση της 32χρονης Αλγερινής μητέρας που τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής εγκατέλειψε την τρίχρονη κόρη της στην παραλία Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου, με το παιδί να βρίσκει θάνατο από πνιγμό. 

Η 32χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης (6/8), έχοντας ήδη ομολογήσει πως εγκατέλειψε το τρίχρονο κοριτσάκι στην παραλία. Παράλληλα την βαραίνουν βαριές κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Συνεχώς φάσκει και αντιφάσκει

Από την Παρασκευή (1/8), ημέρα που συνελήφθη από το Λιμενικό, η 32χρονη έχει υποπέσει σε αρκετές αντιφάσεις που επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τη θέση της, αποδομούν το ψέμα της και οι Αρχές δείχνουν ότι θα καταφέρουν σύντομα να βρουν την άκρη του νήματος.

Συγκεκριμένα, η μητέρα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της υποστήριξε πως παρότι το παιδί της τραυματίστηκε σοβαρά στο μπάνιο του διαμερίσματος στα Πατήσια δεν το πήγε στο νοσοκομείο, γιατί δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, βρέθηκαν στην κατοχή της νοσοκομειακά έγγραφα και από ιδιώτες γιατρούς κάτι που αποδεικνύει ότι η ίδια πήγαινε συχνά σε νοσοκομεία και δεν φοβόταν την απέλαση, όπως η υποστήριξε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως η γυναίκα γέννησε και τα τρία της παιδιά στην Ελλάδα, σε δημόσια νοσοκομεία, γεγονός που αποδομεί πλήρως τους ισχυρισμούς της.

Από τα... φαρσί ελληνικά στη διερμηνέα

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο στέκονται οι Αρχές είναι ότι όταν οι αστυνομικοί μιλούσαν με την μητέρα στη ΓΑΔΑ, η 32χρονη μιλούσε άπταιστα ελληνικά και εκείνη και τα παιδιά της. Αντίθετα, όταν πήγε στο Λιμενικό όπου άλλαξε και την κατάθεση της, δήλωνε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει και χρειαζόταν διερμηνέα. Εν τέλει οι δύο υπηρεσίες κατάφεραν να την εγκλωβίσουν στα ψέματά της και γύρω από τη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Την ίδια στιγμή, η πιο σημαντική από τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει, είναι ότι στην ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι άκουγε την καρδιά του παιδιού και ότι ήταν ζεστό όταν το πήγε στην παράλια, ενώ στο Λιμενικό είπε ακριβώς τα αντίθετα. Οι Αρχές με βάση και τα ευρήματα των ιατροδικαστών, φέρονται να εξετάζουν έναν συνδυασμό επιβαρυντικών καταστάσεων, αφού το παιδί φαίνεται πως είχε σοβαρή εξάντληση (που σχετίζεται και με τη νόσο από την οποία έπασχε), τα χτυπήματα (προθανάτια και μεταθανάτια), ακόμα από το γεγονός ότι το πρόσωπό του ήταν σκεπασμένο με μαντήλι κατά τη μεταφορά του στην παραλία.

Τέλος, η μητέρα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά της δεν ήξεραν μπάνιο, δεν είχαν καν μαγιό και πως απλώς βουτούσαν τα πόδια τους στη θάλασσα. Παρόλα αυτά το τρίχρονο κορίτσι βρέθηκε με ολόσωμο μαγιό, κάτι που φυσικά δεν συνάδει με το γεγονός πως τα παιδιά δεν γνώριζαν μπάνιο. Ακόμη, εξετάζεται από τις Αρχές το σενάριο η γυναίκα να αγόρασε το ολόσωμο μαγιό για να κρύψει τα χτυπήματα που έφερε το τρίχρονο κοριτσάκι στο σώμα του.

Καθοριστικές οι μαρτυρίες από τα δύο αδέλφια

Καθοριστικές αναμένεται να είναι και οι πληροφορίες που θα δώσουν τα δύο ανήλικα παιδιά για τον θάνατο της αδελφής τους, εάν ήταν φυσικά αυτόπτες μάρτυρες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο με την καλύτερη δυνατή φροντίδα που μπορεί να τους παρασχεθεί σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον. Κοντά τους είναι νοσηλευτές, γιατροί και ψυχολόγοι. Οι Αρχές στοχεύουν στις πληροφορίες αυτές, τις οποίες θα εκμαιεύσουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα δυο παιδιά ξεκίνησαν μαζί με τη μητέρα τους από τα Κάτω Πατήσια για το Παλαιό Φάληρο. Στη συνέχεια είδαν τη μητέρα τους να γυρίζει χωρίς αυτή. Όπως ανέφερε η ίδια στην απολογία της, είπε στα παιδιά ότι έδωσε το τρίχρονο κορίτσι σε μια φίλη της.

Στη συνέχεια τα δύο παιδιά κατευθύνθηκαν μαζί της προς τον κεντρικό δρόμο, όπου η μητέρα τους πήρε τα πράγματα που είχε μέσα στο καρότσι, το έκρυψε πίσω από έναν θάμνο και έφυγε μαζί τους.