Κρήτη: Πολυτραυματίας ο άνδρας που διασώθηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Το φαράγγι της Σαμαριάς (φωτογραφία αρχείου)
INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων ο πολυτραυματίας περιπατητής ο οποίος έπεσε και χτύπησε εντός του Φαραγγιού της Σαμαριάς το Σάββατο (9/8) με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση διάσωσής του.
Ο 54χρονος γυρνούσε από τα μελίσσια του που βρίσκονται στο φαράγγι όταν έπεσε από το μουλάρι του στη θέση Πρινάρι περίπου 4,5 χιλιόμετρα από την βόρεια είσοδο του φαραγγιού.
Αμέσως ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ έσπευσαν κοντά του η γιατρός και προσωπικό του Δρυμού και, λόγω της κατάστασής του, ζητήθηκε ελικόπτερο για τη μεταφορά του. Έχει χτυπήσει στα πλευρά, στη μέση και το κεφάλι όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Μάλιστα πρόκειται για τον άνδρα που είχε εντοπίσει την σορό ενός Γερμανού τουρίστα που αγνοούνταν για μέρες.
Οι διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την 3η Ε.Μ.Α.Κ. και τη 19η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. έφτασαν τον πολύτραυματία, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και με τη βοήθεια υπαλλήλων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. τον μετέφεραν στο πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρου, εντός του Φαραγγιού της Σαμαριάς.
Στη συνέχεια παρελήφθη από ελικόπτερο, το οποίο τον μετέφερε στην αεροπορική βάση της Σούδας και από εκεί με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. διακομίστηκε στο Γ.Ν. Χανίων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τραυματία από το φαράγγι της Σαμαριάς
SPONSORED
Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να γίνουν παρελθόν
12:36
Πρόστιμο 270.000 ευρώ σε 55χρονο που εγκατέλειψε γατάκια σε οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη
12:25
Λοτζ: Η πιο «λιντσική» πόλη του κόσμου που μάγεψε τον Ντέιβιντ Λιντς
12:22
Τι βρέθηκε στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος στα Πατήσια:Ο στρατολόγος της Χαμάς και οι διασυνδέσεις
12:13