ΕΛΛΑΔΑ

Σε συναγερμό οι Aρχές-Φοβούνται επιθέσεις σε αστυνομικούς

Σε συναγερμό οι Aρχές-Φοβούνται επιθέσεις σε αστυνομικούς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σε συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία ενώ έχουν δοθεί αυστηρές εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών.

Οι καταγγελίες προσφύγων για απρεπή συμπεριφορά αστυνομικών αλλά και ο θάνατος αλλοδαπού στο τμήμα των Πατησίων, ήταν η αρχή για μία σειρά από απειλητικά μηνύματα και στοχοποιήσεις των αστυνομικών.

Όμως το κείμενο της αναρχικής ομάδας «Οχετός» που δημοσιεύτηκε σε site αντιεξουσιαστών ήταν αυτό που έθεσε σε κόκκινο συναγερμό τις αρχές καθώς ο συντάκτης εξαπολύει ευθείες απειλές σε βάρος αστυνομικών κάνοντας λόγο για «νεκροκρέβατα του 401 νοσοκομείου...».

Με επείγον σήμα τους οι αρμόδιες αρχές ζητούν από τους αστυνομικούς των τμημάτων να έχουν αυξημένη προσοχή. Από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στις περιπολίες ζητούν να παίρνουν αυξημένα μέτρα για την αυτοπροστασία τους ενώ, επειδή υπάρχει φόβος καταδρομικής επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα, έχουν ενημερωθεί οι διοικητές ώστε να έχουν σαφή εικόνα για το τι γίνεται στους γύρω δρόμους.

Το περιστατικό με την περιορισμένη χρήση χημικών στους συνταξιούχους ίσως αποτελέσει μία ακόμα αφορμή για επίθεση σε βάρος αστυνομικού και αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν να είναι και ένοπλη.

Πάντως αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ έλεγε στο CNN Greece, ότι «αναλύοντας την απειλητική επιστολή της οργάνωσης «Οχετός» μόνο ένα λογικό συμπέρασμα βγάζει κάποιος: ότι δεν αποκλείεται να την έχουν γράψει άτομα που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση που σκότωσε τον Αιγύπτιο έμπορο ναρκωτικών στα Εξάρχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ