ΕΛΛΑΔΑ

«Πυρετός» κινητοποιήσεων σε Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Olympic Air (vid&pics)

«Πυρετός» κινητοποιήσεων σε Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Olympic Air (vid&pics)
CNN Greece

Στους δρόμους βγήκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων της Olympic.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 πραγματοποίησε την Πέμπτη η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, τις ίδιες ώρες θα απείχαν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και Πρόνοια στην Αττική, ενώ οι συνάδελφοί τους στην Περιφέρεια πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Από νωρίς το πρωί στον χώρο στάθμευσης του ΕΚΑΒ είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, οι οποίοι ξεκίνησαν το «Καραβάνι Υγείας», μια πορεία διαμαρτυρίας που πέρασε από όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, με δύο μαύρα άλογα να συνοδεύουν τους εργαζόμενους.

Το «Καραβάνι Υγείας» πέρασε από Γεννηματά, Ερυθρό, Παίδων, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρας, Σωτηρία, Αιγινήτειο, Νίμιτς, Αρεταίειο, Ευαγγελισμό, για να καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, όπου συγκεντρώθηκαν γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

«Πεθαίνουν οι άνθρωποι και δεν γίνεται καμία σοβαρή προσπάθεια από την κυβέρνηση να βελτιώσουν το σύστημα υγεία», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε πως στόχος των εργαζομένων είναι με τις κινητοποιήσεις τους να αναδείξουν το μεγάλο ζήτημα της δημόσιας υγείας

Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, έκλεισαν αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, όπως η λεωφόρος Μεσογείων και η Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και στους γύρω δρόμους.

IMG 2910

Πηγή: CNN Greece

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την κινητοποίηση, η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».

IMG 2911

Πηγή: CNN Greece

Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισεκατομμύρια ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».

Στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να παραβρεθούν σε δίκες της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο 8 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστούν οι υποθέσεις. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ο τέως πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράνομη είσοδο και «διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010, την περίοδο εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου.

Την ίδια ημέρα, από το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα δικαστεί το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011.

Ακυρώνονται πτήσεις της Olympic Air

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air λόγω της απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 00:01 τοπική της Τρίτης 4 Οκτωβρίου έως ώρα 23:59 τοπική του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016, η Olympic Air αναγκάζεται να ακυρώσει 8 σκέλη πτήσεων την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, ως κάτωθι:

Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις της Olympic Air στις 6 Οκτωβρίου 2016:

· ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία

· ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα

· ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 064 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 065 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 098 Αθήνα – Κάρπαθος

· ΟΑ 099 Κάρπαθος – Αθήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ