ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ήταν οι αστυνομικοί που έκαναν χρήση χημικών στους συνταξιούχους

Δύο ήταν οι αστυνομικοί που έκαναν χρήση χημικών στους συνταξιούχους

Όχι ένας αλλά δυο ήταν τελικά οι αστυνομικοί που έκαναν χρήση χημικών στους συγκεντρωμένους συνταξιούχους πριν από λίγες μέρες στην Ηρώδου Αττικού.

Οι επιτελείς της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης είδαν με πολύ προσοχή όλο το υλικό από τις κάμερες, ενώ απομαγνητοφώνησαν και τις εντολές την επίμαχη ώρα, αλλά και τους διαλόγους που είχαν οι επικεφαλής μέσω ασυρμάτου με το κέντρο επιχειρήσεων.

Έτσι, διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας αστυνομικός που κάνει χρήση της φυσούνας του χαμηλά στα πόδια των συνταξιούχων και ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την κλούβα που επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν οι συγκεντρωμένοι και λίγο αργότερα έριξε από εκεί ένα χημικό στους συνταξιούχους.

Και ενώ από τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπήρχε σαφής διαταγή να μην γίνει χρήση χημικών, ένας αστυνομικός ο οποίος ήταν προϊστάμενος της διμοιρίας και βρισκόταν μπροστά στο φραγμό που εμπόδιζαν τους συνταξιούχους να πάνε στο Μαξίμου, φέρεται να είπε να γίνει μια φορά χρήση της φυσούνας για να μην σπάσει ο αστυνομικός κλοιός.

Ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μαζί με άλλους πίσω από την κλούβα, είπε ότι φοβήθηκε για θύματα σε περίπτωση που αναποδογύριζε η κλούβα και για το λόγο αυτό έριξε το χημικό.

Η ένορκη διοικητική εξέταση, πάντως, έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί άμεσα και όλοι οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο θα καταθέσουν, ενώ για τους δυο αστυνομικούς, αλλά και τον επικεφαλής της διμοιρίας, θα ληφθεί απολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ