ΕΛΛΑΔΑ

Υπόνοιες για απόπειρα χειραγώγησης Δικαστών αφήνει ο πρόεδρος του ΣτΕ

Υπόνοιες για απόπειρα χειραγώγησης Δικαστών αφήνει ο πρόεδρος του ΣτΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/SIMELA PANTZARTZI

«Το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα , στην οποία οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων έλαβαν διαβεβαιώσεις για τα μισθολόγιά τους.

«Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ και πρόσθεσε πως «Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

Σε ερώτημα σχετικά με τις «καταγγελίες των δυο δικαστικών», μετά και τις πρόσφατες παραιτήσεις από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, ο κ. Σακελλαρίου, είπε: «Σας απήντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

Ερωτηθείς πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε: «Λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως;».

Και συνέχισε:

«Εγώ έχω μια ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως, να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ