Σεισμός στην Εύβοια: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Κοιμήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους
Κόσμος συγκεντρωμένος μετά από σεισμό - Φωτογραφία αρχείου
ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ / EurokinissiΝύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Νότιας και της Κεντρικής Εύβοιας, μετά το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.
Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6χλμ, προκάλεσε την αγωνία των κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων επέλεξαν να παραμείνουν όλη τη νύχτα σε ανοιχτούς χώρους ή μέσα στα αυτοκίνητά τους, φοβούμενοι νέες δονήσεις.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές ή τραυματισμοί, με το μοναδικό περιστατικό που έχει αναφερθεί να είναι το σπάσιμο μιας τζαμαρίας καταστήματος στα Νέα Στύρα.
Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια».
Ωστόσο με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε Αττική και Εύβοια, καθώς και οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (1η και 7η ΕΜΑΚ).
Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, στελέχη των Δήμων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και εθελοντές πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους όχι μόνο στα Νέα Στύρα αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται οι επιτόπιες αυτοψίες για την καταγραφή πιθανών ζημιών.
Παράλληλα, καταγράφονται μετασεισμοί, μικρής όμως έντασης, που δεν προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες.
Τι λένε οι τοπικές Αρχές
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο:
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλες ζημιές σε κτίρια και ανθρώπους, αλλά ούτε ακόμη και κάποιες μικρομεσαίες ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος σημείωσε πως «η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή μας, αλλά δεν έχουν προς το παρόν σημειωθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί».
Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες πρόληψης και να παραμείνουν ήρεμοι και ψύχραιμοι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καρέ - καρέ η στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος στην Εύβοια
Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Έγινε αισθητός και στην Αττική
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00
Έως πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση για την επιστροφή ενοικίου
02:00