ΕΛΛΑΔΑ

Γκύζη: Πώς ο υπάλληλος καθαριότητας γλίτωσε από τις σφαίρες του 59χρονου - «Με σημάδευε στο κεφάλι»

Γκύζη: Πώς ο υπάλληλος καθαριότητας γλίτωσε από τις σφαίρες του 59χρονου - «Με σημάδευε στο κεφάλι»
Η στιγμή που ο 52χρονος δράστης σηκώνει το όπλο και σημαδεύει το θύμα Screengrab

Άγιο είχε ο υπάλληλος καθαριότητας στου Γκύζη, που έπεσε θύμα των πυροβολισμών του 52χρονου άγνωστου άνδρα.

Ο ίδιος μίλησε στο OPEN το πρωί της Παρασκευής (12.09.25) και περιέγραψε στις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε.

«Με σημάδευε στο κεφάλι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπάλληλος καθαριότητας και στη συνέχει, εξήγηση πως μόλις ο 59χρονος σήκωσε το όπλο για να ανοίξει πυρ, εκείνο μπλόκαρε.

Ωστόσο, ο δράστης συνέχισε την προσπάθεια και στη δεύτερη απόπειρα κατάφερε και πυροβόλησε εναντίον του θύματος, που κατόρθωσε να γλιτώσει από τις σφαίρες, κάνοντας δεξιά.

«Α ρε τυχεράκια» του είπε μάλιστα ο 59χρονος.

Χθες το CNN Greece έφερε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών.

Όπως βλέπετε και εσείς στα παρακάτω σοκαριστικά πλάνα, ο υπάλληλος καθαριότητας ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο, όταν πίσω από το κόκκινο αυτοκίνητο που ακολουθεί, εμφανίζεται ο 59χρονος, φορώντας μία μπλε μπλούζα.

Ο δράστης κρατά το όπλο στα χέρια του και σημαδεύει τον υπάλληλο καθαριότητας από μακριά.

Αρχικά, το όπλο μπλοκάρει, στη συνέχεια όμως ο 59χρονος οπλίζει ξάνα και τελικά πυροβολεί, δίχως ευτυχώς να πετυχαίνει το θύμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (08.09.2025) σε στενό στου Γκύζη, προκαλώντας τον τρόμο τόσο των εργαζομένων, όσο και των περαστικών.

Στα πρώτα του λόγια, ο δράστης υποστήριξε ότι τον ενόχλησε ο θόρυβος του απορριμματοφόρου.

Από την έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και οπλοστάσιο.

Κατασχέθηκαν:

-περίστροφο με τέσσερα φυσίγγια,

-πιστόλι,

-τρία μαχαίρια,

-δύο σιδερογροθιές,

-14 φυσίγγια και

-δύο κουκούλες (full face).