Αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη - Έφτασαν πάνω από 500 άνθρωποι σε λίγες ώρες
Πρόσφυγες και μετανάστες στη νότια Κρήτη
SOOCΠερισσότεροι από 400 μετανάστες κατέφθασαν από τη Λιβύη στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να μεταφερθούν σε κλειστές δομές του νησιού.
Ειδικότερα, το Σάββατο (13/9) αποβιβάστηκαν στη Γαύδο πάνω από 450 μετανάστες, ενώ στην Αγυιά Χανίων παραμένουν περίπου 566 άτομα και θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές της ενδοχώρας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει ο κίνδυνος «να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο αν ξεπεράσουν τους 1.000 οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην Αγυιά Χανίων».
Την Κυριακή (14/9) αναμένεται η μεταφορά από τη Γαύδο προς τα Χανιά, ενώ την Δευτέρα (15/9) δρομολογείται να πραγματοποιηθεί η αναχώρησή τους τμηματικά προς κλειστές δομές.
Παράλληλα, σήμερα δύο μεγάλες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.
Στην πρώτη περίπτωση, πλοίο της δύναμης FRONTEX εντόπισε λέμβο με 71 επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.
Νωρίτερα το πρωί, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση 38 επιβαινόντων σε σκάφος, νοτιοδυτικά της Γαύδου. Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του νησιού.
Να σημειωθεί πως, το Λιμενικό έχει προχωρήσει το Σάββατο σε συνολικά έξι συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για νεαρά άτομα, υπηκόους Σουδάν και Αιγύπτου, έναν ανήλικο 17 ετών, δύο 18χρονους, έναν 19χρονο, έναν 25χρονο και έναν 29χρονο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπαράζ συλλήψεων για διακίνηση μεταναστών μετά τις συνεχείς αφίξεις στην Κρήτη
Στα ίχνη της προϊστορικής γαστρονομίας: Μελέτη αποκαλύπτει τι μαγείρευαν οι Ευρωπαίοι (pic)
10:54
CPO Greece: ανάπτυξη και στρατηγική επέκταση στο Essential Home με Air Wick και Calgon σε Ελλάδα και Βαλκάνια
10:52
Ρόδος: Συνελήφθη μητέρα έπειτα από καταγγελία για κακοποίηση της κόρης της με αυτισμό
10:45
Αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο - Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα
10:35