Νέα απεργία των οδηγών ταξί στις 22 Σεπτεμβρίου
Πορεία οδηγών ταξί στην Αθήνα
Stringer / SOOCΝέα απεργία από τις 12:00 τα ξημερώματα Κυριακής (21/9) προς Δευτέρα (22/9) και για 18 ώρες προκήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), καθώς αναμένεται να πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση για να καθορίσουν τις επόμενες δράσεις τους.
Ανάμεσα στα αιτήματα που έχουν οι οδηγοί ταξί είναι η «ανεξέλεγκτη είσοδος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο μεταφορικό έργο», όπως αναφέρει το ΣΑΤΑ σε ανακοίνωσή του.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θύμιος Λυμπερόπουλος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε «πάνε να τελειώσουν με το ελεύθερο επάγγελμα του ταξιτζή και να δώσουν τη δουλειά μας στους ιδιώτες».
«Θα κάνουμε νέες απεργίες, αλλά όχι συνεχόμενα για να μπορέσει να αντέξει ο κλάδος. Όμως, θα είμαστε συνέχεια σε δράση, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων» προειδοποίησε μεταξύ άλλων, και ανακοίνωσε επίσης προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με στόχο να καταπέσει η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών, «με την οποία ανοίγει ο δρόμος της αστικής μεταφοράς και στα ΙΧ με οδηγό».
«Τα σενάρια περί πλήρους απελευθέρωσης του μεταφορικού έργου επανέρχονται πιο έντονα από ποτέ και απειλούν ευθέως: «Την βιωσιμότητα του επαγγέλματός μας, την οικονομική αξιοπρέπεια χιλιάδων οικογενειών, τη νόμιμη λειτουργία του ταξί ως δημόσιας υπηρεσίας μεταφοράς, υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση - Φορολογικό - Πειρατεία - Υποκλοπή Μετ. Έργου - Πολυεθνικές μας τελειώνουν» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οδηγός ταξί έβγαλε μαχαίρι σε συνάδελφό του για τις κούρσες από και προς το αεροδρόμιο
Επίθεση σε Εβραίους στην Κωνσταντινούπολη - Ένταση έξω από συναγωγή εν μέσω Χανουκά (vid)
23:45
ΗΠΑ: Πολλαπλασιάζονται οι επικρίσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης Έπσταϊν από την κυβέρνηση Τραμπ
23:40
Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο
23:35
Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
23:28