Φλώρινα: Αρκούδα εισέβαλε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Νυμφαίο και σκότωσε 15 πρόβατα
Την εμφάνισή της έκανε μια αρκούδα στο Νυμφαίο της Φλώρινας, εισβάλλοντας σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, κατασπαράσσοντας 15 πρόβατα και τραυματίζοντας μερικά ακόμη.
Εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Αρκτούρος» επισκέφτηκαν την κτηνοτροφική μονάδα προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόσφατο περιστατικό, με τον ιδιοκτήτη να τους αναφέρει πως παρά τον στάβλο με τρία μέτρα τείχη που διαθέτει, το άγριο ζώο κατάφερε να μπει από το παράθυρο και να σκοτώσει τα πρόβατα.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σημειώθηκαν κι άλλες επιθέσεις στην περιοχή, με τις αρμόδιες αρχές και τον «Αρκτούρο» να τις καταγράφουν, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους, ζητώντας να δοθούν λύσεις.
Σημειώνεται πως ο «Αρκτούρος» έχει ήδη μοιράσει σε αρκετούς κτηνοτρόφους του Νυμφαίου αποτρεπτικούς μηχανισμούς, δηλαδή μικρές συσκευές που κάνουν θόρυβο και διώχνουν τις αρκούδες, ενώ το ίδιο θα πράξει και με τον ιδιοκτήτη του στάβλου, όπου σημειώθηκε η πιο πρόσφατη επίθεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δράμα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα επίθεση αρκούδας στον άτυχο ορειβάτη
Θεσσαλονίκη: Αρκουδάκι χτυπήθηκε σε τροχαίο και εγκαταλείφθηκε - Κέρδισε την μάχη για τη ζωή
Κατάστημα στην Πάτρα έστησε πάνω από 80 σούβλες για «take away» αρνί (vid)
12:59
ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΚΑΙ ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ»: Το παρασκήνιο πίσω από το διπλωματικό «ναυάγιο» στο Ισλαμαμπάντ - Πώς «κατέρρευσαν» οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν
12:49
Ανήλικος έπεσε σε πηγάδι βάθους πέντε μέτρων στο Ρέθυμνο ανήμερα του Πάσχα
12:38
Συνολικά 14 συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης στην Αττική – Κατασχέθηκαν 153 μολότοφ (pics)
12:29