ΕΛΛΑΔΑ

Κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - Σε επιφυλακή η Πάτρα

Κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - Σε επιφυλακή η Πάτρα
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Η δυνατή νεροποντή που «έπνιξε» την Κέρκυρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν δύο σοβαρές κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την κεντρική έως τη νότια Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, μέχρι αυτήν την ώρα, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Κέρκυρας-Λευκίμμης, στο ύψος του Αϊ Γιάννη, μετά από κατολίσθηση χωμάτων και πετρών στον κεντρικό δρόμο, ενώ στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Την ίδια στιγμή, με δυσκολία και μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας γίνεται η διέλευση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας-Πέλεκα, μετά από κατολίσθηση στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι «μέχρι τώρα χρειάστηκε η επέμβαση τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τέσσερις αντλήσεις νερού από σπίτια και επιχειρήσεις, κυρίως στη μέση Κέρκυρα, και αρκετές κοπές δέντρων, ενώ κλιμάκια της Υπηρεσίας βρίσκονται και στα σημεία των κατολισθήσεων».

Αυτήν την ώρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σε επιφυλακή στην Πάτρα λόγω καιρού

Την ίδια ώρα, λόγω των προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Πατρέων βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα προσωπικού μέχρι και την Τρίτη 11/10, για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

Επιπλέον, συνιστά να περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις και να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ