Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση στη συναγωγή του Μάντσεστερ
Αστυνομικά οχήματα κοντά στην συναγωγή που έγινε η επίθεση στο Μάντσεστερ, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025.
AP Photo/Kirsty Wigglesworth«Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό» των Ελλήνων Εβραίων για την τρομοκρατική επίθεση στη συναγωγή του Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων μελών της εκεί εβραϊκής κοινότητας, ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).
«Η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο στους Εβραίους. Είναι μια επίθεση που στόχο έχει να προκαλέσει ξανά τον τρόμο στην Ευρώπη, στην ελεύθερη κοινωνία των πολιτών, με στόχο αθώους Ευρωπαίους πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ακόμη, πως «το ΚΙΣΕ έχει επανειλημμένα τονίσει, ότι όταν η ρητορική μίσους εναντίον των Εβραίων γίνεται ανεκτή, αναπόφευκτα μετατρέπεται σε άσκηση βίας που καταλήγει σε στυγνές δολοφονίες. Η έξαρση βίας εναντίον εβραϊκών στόχων σε ολόκληρη την Ευρώπη απαιτεί άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες από τους θεσμούς για την προστασία όλων των Ευρωπαίων πολιτών και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πράξη τρομοκρατίας η επίθεση στη συναγωγή στο Μάντσεστερ - Δύο συλλήψεις ανακοίνωσε η αστυνομία
Βρετανία: Δέσμευση κυβέρνησης να πατάξει τον αντισημιτισμό μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ
Η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Κέον Χι, κατηγορείται για δωροδοκία
09:30
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20
Οι υβριδικές Porsche 911 θέλουν προσοχή αν παραμείνουν ακίνητες για πολλές μέρες
09:15
Ουκρανία: Σύνοδο της Συμμαχίας των Προθύμων στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι προανήγγειλε ο Μακρόν
09:12