Με C-27J η ελληνική συμμετοχή στην Πολυεθνική Άσκηση «European Spartan 2025»
Το πολεμικό αεροσκάφος της ελληνικής συμμετοχής στην Πολυεθνική Άσκηση «European Spartan 2025»
Γενικό Επιτελείο ΑεροπορίαςΣτην Πολυεθνική Άσκηση «European Spartan 2025» στην Βουλγαρία, συμμετείχε από την Τρίτη 23/9 έως και την Παρασκευή 3/10 η 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (354ΜΤΜ) της 112 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.
Η πολυεθνική άσκηση διεξήχθη συγκεκριμένα στην Αεροπορική Βάση Bezmer της Βουλγαρίας.
H Μοίρα συμμετείχε με αεροσκάφος C-27J και ανάλογο προσωπικό, μαζί με δυνάμεις από τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λιθουανία.

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αποστολές τακτικών μεταφορών, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και εφοδίων, Medical Evacuation (MEDEVAC), καθώς και σύνθετα τακτικά σενάρια, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων, την εναρμόνιση διαδικασιών και τη συνεχή αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Πού στρέφονται οι υποψίες για τις επιθέσεις χάκερ σε ψυγεία και καταψύκτες σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη
10:05
ΗΠΑ: Νεκρό παιδί από ιλαρά στη Νέα Υόρκη - Ο πρώτος θάνατος στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια
09:55
«Τσουνάμι» καταγγελιών για την «Παιδική Χαρά»: «Μαζεύτηκαν 42.000 ευρώ, αλλά δεν πήρα ευρώ»
09:55
Κέβιν Ο’Λίρι, πολυεκατομμυριούχος: Αν ήμουν σήμερα 25, θα επικεντρωνόμουν σε δύο τομείς εργασίας
09:48