ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μικρής Άννυ

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μικρής Άννυ

Ένοχοι κρίθηκαν τόσο ο πατέρας της μικρής Άννυ, Σάββας, όσο και ο φίλος του Νικολάι για τη δολοφονία της μικρής Άννυ.

 

Επιπλέον, καταδικάστηκε και η μητέρα της τετράχρονης για θανατηφόρα έκθεση του κοριτσιού σε κίνδυνο, σε αντίθεση με ότι είχε προτείνει η εισαγγελέας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για τις ποινές.

Η εισαγγελέας για την υπόθεση της Άννυ Μαρία Δημητριάδου είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κρίνει ενόχους τον πατέρα Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ (Σάββα) και τον φίλο του Ναζίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιύβρισης νεκρού και της οπλοχρησίας.

"Πως είμαι ένοχος;" Είπε ο κατηγορούμενος Σάββας, για να λάβει την απάντηση του προέδρου: "θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί".

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Σάββας και ο Νικολάι προχώρησαν στον τεμαχισμό της Άννυ, όχι για να κρύψουν το σώμα της, όπως υποστήριξε ο πατέρας, αλλά για να κρύψουν τα αίτια θανάτου του παιδιού.

Η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββας και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

"Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πως να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη", επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για την μητέρα της Άννυ, η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι φαίνεται πως είχε άγνοια για την βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου της και ότι έπρεπε να απαλλαγεί από την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά και από την πλημμεληματική μορφή του αδικήματος.

Όπως ανέφερε: "Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της".

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ