Χανιά: Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
Κλειστό θα παραμείνει και αύριο, Τρίτη 7/10, το φαράγγι Σαμαριάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό αύριο, Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025, από τις δύο εισόδους του (Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη), εξαιτίας των προβλεπόμενων έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στην περιοχή, με εκτιμώμενη βροχόπτωση έως 6 mm τόσο στο Ξυλόσκαλο όσο και στην Αγία Ρουμέλη - τιμές που υπερβαίνουν τα εγκεκριμένα όρια ασφαλούς λειτουργίας του φαραγγιού, όπως αυτά έχουν οριστεί από την Αντιπεριφέρεια Χανίων.
Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, καθώς η διέλευση του φαραγγιού υπό έντονες καιρικές συνθήκες εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλειστό το φαράγγι της Σαμαρίας την Δευτέρα 6/10 λόγω κακοκαιρίας
Αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία σε επτά σχολές για τον τουρισμό - Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής
00:30
Ιαπανία: «Δώρο ξένης χώρας» τα αδήλωτα κοσμήματα ισχυρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Θαπατέρο
23:56
Ο Ζελένσκι επαναφέρει τον Φεντόροφ μετά τις διαμαρτυρίες - «Του πρότεινα διάφορες θέσεις»
23:44
Νετανιάχου: «Ιστορικό άλμα» θα ήταν η αναγνώριση του Ισραήλ από τη Σαουδική Αραβία
23:32