Προφυλακιστέος ο 29χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 38χρονο στη Δροσιά
Ο 29χρονος δράστης των πυροβολισμών στη Δροσιά
INTIME NEWSΠροφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση των πυροβολισμών κατά 38χρονου στη Δροσιά στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας δήλωσε μετανιωμένος, αποδέχτηκε την πράξη του και την απέδωσε σε ψυχιατρικά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υπιστήριξε ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή:
«Αποδέχομαι την πράξη. Ζητώ συγγνώμη. Είμαι μετανιωμένος. Εχω ψυχωτική διαταραχή και λάμβανα αντιψυχωσικά φάρμακα.
Δυο τρεις - ημέρες πριν το συμβάν είχα σταματήσει να λαμβάνω την αγωγή με αποτέλεσμα να μην έχω συνείδηση του τι έπραξα.
Είχα αισθήματα ερωτικής αντιζηλιας με το θύμα αλλά ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο αν έπαιρνα κανονικά τα φάρμακα
Δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανεναν».
Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου και η σύλληψη
Σύμφωνα με την αστυνομία το πρωί της περασμένης Δευτέρας (30/09) ο 29χρονος προσέγγισε τον 38χρονο την στιγμή που εξέρχονταν από την οικία του στην περιοχή της Δροσιάς, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, και τον πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Άμεσα το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Διονύσου κατόπιν προανάκρισης και ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού ταυτοποίησε τον 29χρονο ημεδαπό ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων, του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Διονύσου καθώς και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι τον εντόπισαν να κινείται με όχημα απογευματινές ώρες της 4-10-2025 στο νησί της Ζακύνθου.
Του έκαναν σήμα για έλεγχο όμως ο 29χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, δυνάμει εντάλματος, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 38χρονου καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00
Έως πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση για την επιστροφή ενοικίου
02:00