ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η νέα διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, μετά την διακοπή της πρώτης διάσκεψης την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, όρισε την Τρίτη δύο νέες διασκέψεις, με τη δεύτερη να έχει προγραμματιστεί για το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα και διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

Τη ματαίωση της συνεδρίασης είχε ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων, με τον κ. Ν. Σακελλαρίου να δέχεται σφοδρή κριτική, ενώ πυροδότησε και μπαράζ εξελίξεων στον τομέα της Δικαιοσύνης, με τους δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, Χρήστο Ράμμο και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από την Ένωση Δικαστικών των Συμβούλων Επικρατείας.

Στις δυο διασκέψεις της τρέχουσας εβδομάδας θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ