Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο της - Προσπάθησε να ανάψει διακόπτη
Σχολικός χώρος
ΙΝΤΙΜΕ (φωτογραφία αρχείου)Ηλεκτροπληξία υπέστη το απόγευμα της Τετάρτης 15/10 μαθήτρια σε σχολείο της Χαλκίδας, τη στιγμή που προσπάθησε να ανάψει διακόπτη φωτισμού.
Σύμφωνα με το eviaonline.gr, το κορίτσι μεταφέρθηκε άμεσα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Το περιστατικό, γνωστοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Χαλκίδας, η οποία κατήγγειλε δύο περιστατικά μέσα σε διάστημα δύο ημερών, σε σχολεία της Χαλκίδας.
Δύο ημέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 13/10, σημειώθηκε βραχυκύκλωμα σε υποσταθμό της ΔΕΗ μέσα στον χώρο των ΕΠΑΛ Χαλκίδας, προκαλώντας ανάφλεξη στον μετασχηματιστή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μόνο από τύχη δεν προκλήθηκε μεγαλύτερο ατύχημα».
Η Ένωση ζητά άμεσους ελέγχους στα δύο σχολεία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, προκειμένου –όπως τονίζει– «να μην κινδυνεύσει ποτέ ξανά παιδί μέσα στο σχολείο του».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δύο περιστατικά ηλεκτροπληξίας παιδιών στο 24ωρο: Κοριτσάκι 1,5 έτους χτυπήθηκε από ρεύμα στο Τατόι
Ανήλικος επιβάτης πλοίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρπάθου με ηλεκτροπληξία
Σε ισχύ το πασχαλινό εορταστικό ωράριο - Πώς θα λειτουργήσουν στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
00:30
Ιράν και ΗΠΑ δίνουν «ραντεβού» στην... κόλαση - Το Ισραήλ ετοιμάζει ενεργειακό χτύπημα στην Τεχεράνη
23:56
Έκκληση της οικογένειας της Βιρτζίνια Τζιούφρε στον βασιλιά Κάρολο να συναντήσει θύματα του Έπσταϊν
23:50