Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα
Στάση τρένου
INTIME NEWSΑμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα με 144 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (18/10) προσωρινά έξω από τον σταθμό Λιτοχώρου, λόγω τεχνικού προβλήματος σε μία από τις μηχανές.
Πρόκειται σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train για την αμαξοστοιχία IC 51. Όταν διαπιστώθηκε ότι η επί τόπου αποκατάσταση της βλάβης δεν ήταν εφικτή παρά τις προσπάθειες του προσωπικού στη συνέχεια αποφασίστηκε η αποσύνδεση της μηχανής που παρουσίασε τη βλάβη στον σταθμό του Λιτοχώρου και η αμαξοστοιχία συνέχισε την πορεία της έως τη Λάρισα με τη δεύτερη μηχανή. Στη Λάρισα αναμένεται να αντικατασταθεί η μηχανή και η αμαξοστοιχία να συνεχίσει το ταξίδι της προς τον τελικό της προορισμό.
Η Hellenic Train διερευνά τα αίτια της βλάβης και ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Αποζημιώσεις
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/782, οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας μπορούν να αποζημιωθούν με το 50% της αξίας του εισιτηρίου, σε περίπτωση καθυστέρησης 120 λεπτών και άνω. Η αποζημίωση καταβάλλεται με τους εξής τρόπους:
- Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί από εκδοτήρια και έχουν πληρωθεί με μετρητά, αποζημιώνονται μόνο από τα ενεργά εκδοτήρια.
- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων, τα οποία έχουν αγοραστεί με κάρτα, ανεξάρτητα από κανάλι πώλησης (εκδοτήρια, webticketing & app) μπορούν:
- είτε να απευθυνθούν σε κάποιο εκδοτήριο Σταθμού για την αποζημίωση του εισιτηρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρένο Πηλίου: Αυξάνονται τα δρομολόγια ενόψει της 28ης Οκτωβρίου
Έκκληση Μακρόν σε ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση, εν μέσω αυξημένης έντασης στα Στενά του Ορμούζ
19:29
Τέμπη: Η κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη φωτιά στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα του ΕΜΠ
19:20
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο κοντά σε γυμνάσιο - Αναφορές για θύματα
19:09
Θεοδωρικάκος: Ο παραγωγικός μετασχηματισμός απαιτεί διάλογο και συναινέσεις
19:02