Συναγερμός στη Δράμα για το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των προβάτων - Θανατώνονται 300 ζώα
Συναγερμός έχει σημάνει στο νομό Δράμας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος ευλογιάς των προβάτων.
Η νόσος εντοπίστηκε σε μικρή κτηνοτροφική μονάδα στον Νεροφράκτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο πρόκειται να προχωρήσουν στη θανάτωση των 300 ζώων της μονάδας.
Η εξάπλωση της ζωονόσου φαίνεται να συνεχίζεται, παρά τα μέτρα πρόληψης που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.
Η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους παραγωγούς και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση της ασθένειας σε άλλες περιοχές του νομού.
Στην Δράμα σύμφωνα με τα στοιχεία λειτουργούν περίπου 430 κτηνοτροφικές μονάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μεγάλες και σύγχρονες, με συνολικό ζωικό κεφάλαιο που ξεπερνά τα 120.000 αιγοπρόβατα.
Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
08:43
Κίνηση: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό και καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
08:42
Wall Street Journal: «Πράσινο φως» στην πώληση όπλων αξίας 7 δισ. δολαρίων στα Εμιράτα
08:34
Ανήλικος κατασκεύαζε κροτίδες στον Άγιο Δημήτριο: Βρέθηκαν πάνω από δέκα κιλά εκρηκτικών (vid)
08:25